Conservatoria

Conservatoria

Danseres worden

De meer getalenteerde leerlingen, die heel graag danseres willen worden, worden zeer goed begeleid. Zij kunnen op 10-jarige leeftijd auditie doen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag of op een van de andere dansacademies in het land. Zo zijn reeds vele leerlingen van onze school voorgegaan en hebben met goed gevolg hun opleiding aan de conservatoria voltooid.

Het is niet altijd makkelijk om door een auditie heen te komen en aangenomen te worden. Het is een heel traject met verschillende resultaten: de leerling kan direct afgewezen worden door onvoldoende fysieke mogelijkheden zoals geen lenigheid en/of uitdraai.

Als zij door de eerste auditie heenkomen, dan volgt een proefperiode waarna er nog verschillende audities volgen.

Leerlingendag Koninklijk Conservatorium Den Haag

Ieder jaar wordt een Leerlingendag georganiseerd door het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Op die dag kunnen kinderen die graag willen dansen proeven hoe het toegaat op een Conservatorium. Kinderen krijgen les in klassiek ballet, creatieve dans en werelddans.

Een aantal leerlingen van de balletschool wordt geselecteerd om deel te nemen aan de Leerlingendag.

Het is een hele leuke dag die afgesloten wordt met een korte voorstelling door de leerlingen van het Conservatorium zelf.